29 Haziran 2012 Cuma

Bebeğinizin Tatil Valizi



              Bebeğinizin Tatil Valizi

     Tatil mevsimi geldi. Belki de tatile çıktınız bile. Ama henüz tatile çıkmayanlar için bebeğinizin valizine koyulacak eşyaların listesini vermek istedim. Elbette çoğunu zaten biliyorsunuz. Zaten anneler nereye giderse gitsin ufak bir valizle dışarıya çıkmak zorunda kalıyor. Listeye bir göz atarsanız belki gözünüzden kaçan bir detay farkedersiniz. Bütün annelere mutlu tatiller.
1. Bol miktarda bebek bezi: Valizin yarısını kaplayacak ama mecburen:)
2. 50+ faktör güneş kremi: Bebeklerin cildi çok hassas olduğu için güneşte sürekli krem sürmek gerekir. Bazı uzmanlar önermiyor ama ben şahsen kulaklarına kadar sürüyorum, çok beyaz tenli olduğu için.
3. Deniz için özel bebe bezi: Bu bezler su çekmediği için kullanışlı. Zaten tek bir marka var. Onu da büyük marketlerde bulabilirsiniz.
4. Ateş düşürücü : Tatilde hasta olabilir. Hemen müdahale etmeniz gerekebilir. Ateş düşürücü şurup ve fitil bulundurmanızı öneriririm.
5. Sinek ve böcek sokmalarına karşı krem: Doktorunuza danışabilirsiniz. İsim vermek doğru olmaz. Yanınızda kolonya da bulundurun. "Ne alaka" diyebilirsiniz ama sinek ısırıklarında hemen sürerseniz şişmesini ve kaşıntıyı önlüyor. Hem de dezenfektan vazifesi görüyor.
6. Geniş kenarlıklı bir şapka: Başına güneş geçmesin.
7. Deniz aksesuarları: Bebeğinizin keyifli vakit geçirmesi için kova-kürek seti,şişme simit-kolluk,şişme ufak havuz işinize yarayabilir.
8. Penye hırka,battaniye: Klimalar çarpabilir.
9. Kavanoz maması: 6-18 ay arası gerekebilir. Sıcaklarda yemekler çabuk bozuluyor ne yazık ki. Otelde kalıyorsanız yemekler ne derece güvenilir,tartışılır.Tatillerde kurtarıcı olabilir.
10. Şampuan,pişik kremi ve yanık kremi.
11. Bebeğiniz için kaşık,kase,bol miktarda önlük.
      Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eklemek istedikleriniz varsa seve seve paylaşırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder