4 Ocak 2013 Cuma

Kış İçin Bol Vitaminli Tarifler:Pırasalı Ekmek Böreği ve Brokoli Çorbası

       Bebeklerimizi,çocuklarımızı kış hastalıklarından koruyacak,doğal antibiyotik olan bol vitaminli kış sebzelerinden lezzetli tarifler hazırladım. Pek çok çocuk sebzeyi sevmez,özellikle vitamin deposu pırasa,havuç,karnabahar ve kanser savaşçısı olarak anılan mucize sebze brokoliyi.
       Kış sebzelerini daha da lezzetli yapan bu pratik tariflerle sofralarınıza sağlık gelecek. Benim hiç sebze sevmeyen 23 aylık kızım bile bu tarifleri seviyor. Bütün bebeklerin sevmesini umuyorum. Hepinize sağlıklı ve keyifli bir kış dilerim.
       
           Brokoli Çorbası
    
        Malzemeler

  •  300 gram brokoli ( yarım öbek de diyebiliriz)
  • 5 kaşık yoğurt
  • 3 kaşık un
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 litre su
  • 1 yumurta
      Yapılışı

      Önce brokolilerimizi hafif haşlıyoruz. Buharda da pişirebilirsiniz. Bir kabın içine yumurtayı kırıp çırpıyoruz.İçine yoğurt ve unumuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yavaş yavaş suyumuzu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından ılıyınca brokolilerimizi ekleyip blendarda çekiyoruz. Daha sonra tencereye koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu kadar. İsterseniz pişirme aşamasında içine pirinç ya da şehriye de ekleyebilirsiniz. Çorba piştikten sonra üzerine yağda hafif çevirdiğimiz naneyi ilave ediyoruz.

    Pırasalı Ekmek Böreği

    Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 dilim tercihen tam tahıl ya da tam buğday ekmeği
  • 1 sap pırasa
  • 1 adet havuç
  • 100 gram beyaz peynir ya da taze kaşar
        Yapılışı

   Ekmeklerimizi küp küp doğrayıp bir kaba koyuyoruz. Ardından peyniri rendeleyip ekmeklere ilave ediyoruz.Üzerine yumurtamızı kırıp çatal yardımıyla karıştırıyoruz. Bir yandan teflon tavada ince ince doğradığımız pırasa ve havuçlarımızı soteliyoruz. Hafif ılıyınca malzemelerimize ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
   Bir yemek kaşığı sıvı yağı teflon tavaya ekleyip yağımız ısınınca malzemelerimizi tavamıza ekleyip üzerini bir kaşık yardımıyla düzleştirip iki yanını da sırayla omlet gibi pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

 


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder